Sonntag, September 7

frihed?

en blanding af denne artikel og denne og rygeloven, får mig altså til at tænke på, hvordan verden vil udvikle sig fremover. ender det med at blive en verden, hvor vi ikke kan være os selv, og kun må gøre som de andre? nej, hvor jeg dog glæder mig.. jeg forstår altså heller ikke, hvordan de kan bestemme, at jeg ikke må ryge, men jeg godt må have sex med mænd på 60, drikke vodka og komme i fængsel.

9 Kommentare:

Anonym hat gesagt…

Fremtiden bliver orwellsk.
Store Broder holder øje med dig.

Anonym hat gesagt…

Staten har længe lovgivet på områder vedrørende befolkningens velbefindende. Se blot på sikkerhedssele og styrthjelmkravet. Derudover skal i også huske på at de blot har lovgivet vedrørende det offentlige rum, hvor jeres pulsen kan skade andres helbred, og ikke kun jeres eget.

Når folk førhen spurgte om de måtte ryge, så sagde man tit ja, fordi man ikke ville fremstå som en gnavpot, og de gange man sagde nej, fik man enten hundeøjneblikket, eller det irriterede - "nå så det er med den på"-blikket.

Den problemstilling slipper man helt for nu... dejligt.

/Thomas

a hat gesagt…

er der et problem i resturanter der er opdelt i rygere og ikke-rygere? og er der mening med at en bangohal, der har levet fint i 30 år nu skal lukke, bare pga rygeloven? rygerne bliver nu udsat for anklager, fordi de står overalt på gaderne og ryger. jeg synes bare ikke der er særlig mange steder, rygerne virkelig har lov til at være.

Anonym hat gesagt…

Tænk på allergigerne, hvor i er kan de ikke være. Tænk på os passive. Ved du godt at du indhalerer giftstoffer som landmændene ikke må bruge på deres planter pga. giften? Og at de ca 4000 farlige stoffer du udsender din egen krop for, også er stoffer du udsætter folk omkring dig for?

a hat gesagt…

jeg ved godt det er farligt for både rygeren og dens omgivelser. så godtroende er jeg heller ikke. men hvis du helt ærligt tænker på vores samfund i dag, hvad er så ikke det? biler f.eks? biler forurener vel langt mere end rygere. folk bliver jo også passive, når folk ryger på gaderne. vil du også forbyde det? og mht allergigerne. der er jo også rigtig mange andre allergier, man også ufrivilligt udsætter andre for. som parfume-allergi.

Anonym hat gesagt…

men der er jo så også miljøzoner. det har ikke så meget med forurening at gøre, mere at røgen dræber. man har faktisk flere gange set tilfælle hvor passive rygere dør af lungekræft. skal passive ikke have et valg?

a hat gesagt…

men det har de jo også, hvis man deler, f.eks en restaurant, om i ryger og ikke-ryger zoner.

Anonym hat gesagt…

Og hvad med medarbejderne?

"De kan bare lade være med at arbejde et sted, hvor der er ryge-rum".

Og hvad med dem der bliver nød til at tage det arbejde de kan få?

Ryg derhjemme, eller udenfor..

a hat gesagt…

det ville jeg så aldrig sige. der er mange steder, hvor jeg godt kan se rygepolitiken giver mening. men pointen med mit indlæg var også blot, at jeg synes den er blevet overdrevet, og jeg synes at vores samfund bliver pumpet med regler, der ikke giver nogen mening.